CENTURY HOUSE, WINCHESTER

This was a part commercial and part residential project taking around 10 months.

This was originally a bank building more recently used as a church with meeting rooms and offices, and grade 2 listed.  We were tasked with stripping out and creating a shell over the first two levels for a new Wagamama restaurant. The upper two levels were to be converted into two large upmarket apartments with large roof terraces with views over the city.

There was a serious amount of construction work in creating the restaurant shell. Tonnes of concrete, reinforcement, formwork and brickwork were required as well as cutting a 10mx8m hole in the floor which required supporting with copious amounts of steel.

One of the main challenges was creating a sound proof floor between the restaurant and the £1m apartment above, without pulling up the floor. This was a technical but ultimately successful task, with the new owner delighted with the imperceptible noise from below.

The restaurant was fitted out by Wagamama's regular contractors whilst we switched to creating two beautiful apartments.

1/6